tiistai 13. joulukuuta 2016

Mistä kaikki alkoi?

Mistä kaikki alkoi?Palataanpa ajassa vähän taaksepäin ja mietitään, että mistä Sirkus Tähti on oikeastaan saanut alkukipinän.

ALKUAJAT
Isoisäni on jonglööri ja sirkusintoilija pitkältä ajalta.  Löysin hänen sirkuslaukun 2 vuotiaana ja se oli sitten siinä. Tämän jälkeen olen käynyt vuosittain useampaan kertaan katsomassa Sirkus Finlandian näytökset alkukiertueesta ja Helsingin viimeiset näytökset.
Intoni oli niin suurta että joskus, noin 10 vuotta myöhemmin perustin oman sirkuksen isovanhempien pihaan jonne sitten kutsuttiinkin kaikki kyläläiset, Sirkus Sipoo.

SIRKUS TÄHTI
Kun myöhemmin aloin kehittämään omaa sirkusuraa ja huomasin pärjääväni siinä, niin tuumasin, että kotiin voisi rakentaa jotain suurempaa. Iso vanha lato oli silmieni edessä ja pienen pojan suuri into teki kepposen jota vielä tänäkin päivänä muistellaan lämmöllä jokaisen teltan pystytyksen ja näytöksen yhteydessä. Latoon rakennettiin katsomot (Ylä- ja alaparvi), lava, esiriput, esitystekniikka, siis täydellinen paikka järjestää sirkusnäytöksiä. Myöhemmin Sirkusfestivaalien oman ikäryhmän ykkössija, Talent Suomi, kultainen harmonikka ja monet muut vastaavat teki tunnettuvuutta ja aloin täten miettimään omien näytösten järjestämistä omalla kotiareenalla.
Kutsuin koolle koko kylän lapset ja nuoret, otin yhteyttä taiteilijatuttuihini sirkuskouluista, Sirkus Tähti sai alkunsa. Näytökset on minulla arkistoissa ammattikuvaajien videoimana jos joku joskus haluaa nähdä :)


Esiintyjiä oli paljon, ohjelma kesti reilut 2 tuntia, media oli paikalla, popcornia ja hattaraa oli tarjolla. Ja mikä parasta, en muista yhtään näytöstä, jossa olisi ollut ainuttakaan vapaata istumapaikkaa. Jokainen näytös buukattiin täyteen jo ennakkoon ja yleisöä mahtui reilut sata esitykseen. Tunnelma oli katossa, yleisö kiljui riemusta ja naapureiltakaan ei tullut valituksia metelistä, koska kaikki oli mukana :D

Sirkusta tehtiin useampi vuosi, kunnes aloin pyörittämään omaa taikashowta erilaisissa saleissa ympäri Suomea. Keikkoja alkoi tulla paljon omien salikeikkojen lisäksi ja tärkeää oli kehittää jatkuvasti ohjelmaa esiintymisten lisäksi. Suuri kiitos tästä kuuluu perheelleni, erityisesti äitilleni, isoisälleni, ja kaikille lähimmäisilleni että sain toteuttaa itseäni pienestä iästäni huolimatta. Lisäksi kiitän nykypäivänä suuresti myös tyttöystävääni Fridaa sekä Vihdin 4H-yhdistyksen toiminnanjohtajaa Mirva Lindforsia


VAIKEUKSIEN KAUTTA VOITTOON

Noin viisi vuotta sitten aloin toden teolla suunnittelemaan ammattimaisen sirkuksen perustamista. Lähtökohtaisesti kaikki piti järjestää itse ja aloittaa alusta. Onneksi esiintymiskokemusta oli yllinkyllin. Vihdin 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Mirva Lindfors oli välittömästi mukana auttamassa käytännönasioissa, jotta sirkus voisi aloittaa keväällä 2015 toimintansa. Näin jälkikäteen olen sanut epävirallista tietoa, että olisin maailma nuorin sirkustirehtööri.
Paljon oli haasteita ja uutta, mutta ensimmäinen sirkuskesä oli myös äärimmäisen antoisa ja opettavainen. Ensimmäinen julkinen näytös saikin päivänvalon toukokuussa 2015 Haimoosta.

Lehtijuttu ensimmäisestä näytöksestä Haimoosta


Ensimmäinen vuosi toi mukanaan myös haasteita ja onnistumisia, risuja ja ruusuja, vauhtia ja vaarallisia tilanteita, sekä kaikkea muuta, mitä sirkus vaan voi antaa :)
Lisäksi olin ajatellut, että kun kerran aloitetaan, niin aloitetaan sitten kunnolla. Joulukuussa oli talvisirkus 

UUSI TELTTA

Lähdin syksyllä 2015 sirkuskiertueen jälkeen saksaan hakemaan uutta, modernimpaa ja enemmän mahdollisuuksia tarjoavaa sirkustelttaa. Tarkoitukseni oli, että tämä saataisiin vielä talvisirkukseen käyttöön. Uusi teltta saatiin viime hetkellä, juuri ennen talvisirkusta vielä Suomeen. Niin hienoa kuin se olikin, niin uusi teltta ja talvisirkus oli järjestetty Oulunkylässä todentotta.Tämän vuoden ohjelma oli monipuolinen ja toi artisteja, sekä henkilöstöä eri puolilta Eurooppaa. Ohjelma sai paljon kiitosta, niinkuin uusi kalustokin. Ensi vuonna mennään kovaa. Aloitetaan sirkus ajoissa 17.3.2017 Haimoosta ja tuodaan mukaan taiteilijoita mahdollisimman monista eri kulttuureista ja ehkä jopa ennennäkemättömiäkin numeroita Suomeen? ;)

Syksy ja talvi on kovaa aikaa, jotta saadaan kaikki mahdollisimman hienosti valmiiksi ennen ensi kevään uutta kiertuetta. Ohjelmaa julkaistaan parhaillaan, joten pysy ajantasalla Facebookissa ja osoitteessa www.sirkustahti.fi


Sirkus Tähden tirehtööri kiittää ja kuittaa! Nähdään keväällä Terveisin Samir ja FridaEi kommentteja:

Lähetä kommentti